Máme i hosty, kteří se k nám vrátili více než stokrát

Rozhovor s Petrem Maškem, obchodním a marketingovým ředitelem Aquapalace Hotel Prague

V roce 2015 se Aquapalace Hotel Prague již popáté zařadil mezi 99 nejoblíbenějších hotelů na světě podle HolidayCheck Awards. Čím se o toto ocenění zasloužil?

Odpověď je jednoduchá - svým servisem a produktem. Naši hosté se k nám rádi vracejí a jsou i obchodní cestující, kteří Aquapalace Hotel Prague využili již více než stokrát.

S jakou myšlenkou vůbec celý komplex vznikl?

Aquapalace zahájil svůj provoz na jaře v roce 2008 a Aquapalace Hotel Prague byl otevřen v prosinci téhož roku. Základním konceptem byl podnikatelský záměr oživení existujícího projektu, následném přepracování a uvedení na trh, s tím, že návratnost investice byla plánovaná v horizontu 10-15 let. Samotný projekt vznikl s ideou tržního potenciálu a vybudování největšího zastřešeného resortu ve střední Evropě. 

  

Komu jsou vaše služby určené?

Naše široké spektrum služeb cílí na několik skupin – wellness klientelu, obchodní cestující, konference a rodiny s dětmi. 

Váš hotel je kategorizován čtyřmi hvězdičkami. V čem se liší od podobných zařízení v Praze a okolí?

V Aquapalace Hotel Prague se zaměřujeme na strategii odlišnosti. Je nasnadě cílit na rodiny s dětmi, které si u nás opravdu přijdou na své jak ve Vodním světě nebo v hotelu samotném. Aquapalace Hotel Prague je však také ideální pro obchodní klientelu i vzhledem k místu, kde se nachází - uprostřed obchodní a firemní zóny, kde neustále roste počet firem, které zde mají své sídlo. Nabízíme prostorné hotelové pokoje (28 m2), které jsou všechny nadstandardně vybaveny, včetně internetového LAN a Wi-Fi připojení na pokoji zdarma. Kromě tohoto je třetí „exekutivní“ patro určeno a vybaveno právě pro business klientelu, neboť jeho součástí je „lounge“ s bezplatným občerstvením a bezplatným internetem 24 hodin denně. Součástí nabídky exekutivního patra je parkování v hotelové garáži, donáška jídel na pokoj, uvítací přípitek, volný neomezený vstup do Vodního světa a Saunového světa se 14ti různými saunami, vlastním bazénem s vířivkami a příjemnými relaxačními místnostmi, které mohou hosté využít k odpočinku a regeneraci.

Všichni hoteloví hosté mají volný vstup do moderního dvoupodlažního fitness centra, které je zejména pro business klientelu otevřeno ve všední dny již od 7:00 hodin ráno. Pro ty, kteří přijedou osobními vozy, můžeme nabídnout hlídaná parkovací místa v hotelových garážích či dostatek parkovacích míst v areálu – až 600.

Aquapalace Hotel Prague je svou strategickou polohou nedaleko dálnice D1 a pražského obchvatu velmi dobře dostupný.

Přímé propojení s aquaparkem poskytuje rozmanitou nabídku doprovodných programů pro večírky nebo teambuilding. Pro firemní akce však lze pronajmout také aquapark nebo jeho část a uspořádat akci i zde. Málokdo ví, že nabízíme i exklusivní privátní SPA, pronájem fitness, venkovní zóny s Picnic Grill altánem nebo část Korál Baru popř. Paradise Café. V naší nabídce nechybí rovněž různorodé aktivity pro teambuilding.

Jak velké prostory hotel nabízí pro ubytování a firemní i jiné akce?

Aquapalace Hotel Prague disponuje 231 pokoji a 692 lůžky. Se svými 11ti konferenčními sály a salonky nabízí kapacitu až pro 650 osob. Vzhledem k varibilitě sálů je možno dopoledne nabídnout uspořádání pro velkou společnou akci a po obědě akci rozdělit do menších workshopů apod. 

Konferenční místnosti jsou klimatizované, prosvětlené denním světlem a možností zatemnění všech prostor. Největší konferenční sál ústí do venkovní zahrádky s parkovou úpravou, která též může být využita k různým příležitostem. Velikost stropu a lokace v přízemí také usnadňují logistické a přípravné práce.

Pro jaké typy událostí jsou vaše prostory vhodné? Můžete některé konkrétní zmínit?

Naše prostory jsou vybaveny nejmodernější audiovizuální a multimediální technikou pro úspěšné pořádání seminářů, konferencí, školení, prezentací, oslav, nebo privátních výročí. Incentivní skupiny a teambuildingy jsou častým předmětem poptávky našich klientů. Z úspěšných akcí mohu zmínit příkladem nejednu prezentaci automobilové společnosti s výstavou modelu auta v interiéru i exteriéru.

Kterou aktivitu byste hostům doporučil pro vyplnění volného času v rámci vašich služeb?

Mne osobně oslovil Saunový svět, který je největší a nejkomplexnější ze všech služeb tohoto typu co znám. Saunoví mistři a jejich ceremoniály jsou opravdu něco, co je třeba zažít. Relaxační služby vkusně vybaveného wellness centra jsou na vysoké úrovni a masáže nebo nabízená ošetření bych s chutí absolvoval každý den. Nejlepší doporučení je vlastní zkušenost nebo sdělení osoby které důvěřujete, proto se na nás neváhejte obrátit s domluvením termínu návštěvy.

Říká se, že dobrá akce se pozná podle kvalitního cateringu. Obdobným kritériem ale může být i strava v průběhu pobytu v zařízení. Můžeme se u vás těšit na kulinářský zážitek?

Co byste řekli na mini-burgery během odpolední přestávky? Hitem jsou také kanapky s různými druhy pomazánek a pažitkou. Pokud máte rádi sladké, dorty a dezerty si vyrábíme sami. U mezinárodních akcí hosté reagují pozitivně na českou kuchyni, kde se pyšníme certifikátem Czech Specials.

Jaké možnosti se nacházejí v okolí hotelu?

Pokud jste sportovně založení, kolo, tenis nebo golf jsou aktivity nad rámec vodního a wellness vyžití v blízkém okolí. Pro procházky a chvíle odpočinku se nabízí UNESCO Průhonický zámek s přilehlým parkem nebo Dendrologická zahrada přímo před hotelem.

S týmem plánujeme vícedenní firemní akci. Pozvěte nás jednou větou k vám.

Jednou větou to snad ani nelze popsat. Náš tým odborníků a konzultantů připravuje firemní akce na základě specifické potřeby každého klienta, přičemž hodnota zákazníků může být rozdílná, a ať už hledáte zážitek pro své zaměstnance nebo obchodní partnery, či místo pro vaše setkání a seminář, věříme, že v Aquapalace budete spokojeni a vaše očekávání naplníme.