How to create an HR strategy that strengthens your employer brand

Jak vytvořit HR strategii, která posílí vaši značku zaměstnavatele

One of the goals of an HR department should be to create a long-term strategy that supports the company's employer brand, helps retain existing talent, and attracts new prospective candidates. Here are some tips on how to create such a strategy.

Conduct qualitative research among the current workforce

As Forbes states, you cannot create a successful strategy without verifying the workforce's thought processes and priorities. You also need to know what bothers them and what they appreciate about your current approach. So conduct qualitative research among employees and base your strategy on the insights that emerge from this.

Ascertain the general trends in HR and staffing

As HR managers, you should keep an eye on the latest developments in the field. You should find out what the trends are and be aware of how employee and candidate expectations are evolving. Therefore, take the future outlook into account when preparing your strategy.

Align HR strategy with the company's priorities and values

Your HR strategy should in any event be aligned with the company's top priorities. Are you committed to sustainability, or do you offer flexibility, perhaps high salaries or unusual and interesting benefits? Or are you as a company always ahead of the curve regarding modern technology? Your HR strategy should reflect these values and priorities and work effectively with them.

Take advantage of the opportunities offered by modern technology

Do not be afraid of modern technology; on the contrary, embrace it. State-of-the-art HR software, automation tools, or even artificial intelligence can help you not only with developing your strategy, but also with organising your workforce or evaluating whether your strategy is meeting its objectives. Moreover, using modern technology will make your employer brand more attractive to candidates and employees who are interested in the latest technology.


-mm-

    Jak vytvořit HR strategii, která posílí vaši značku zaměstnavatele

    Jedním z cílů personálního oddělení by mělo být vytvořit dlouhodobou HR strategii, která podpoří značku zaměstnavatele dané firmy, pomůže udržet stávající talenty a naláká nové perspektivní kandidáty. Zde je několik tipů, jak takovou strategii vytvořit.

    Udělejte si kvalitativní výzkum mezi vašimi stávajícími pracovníky

    Jak uvádí Forbes, úspěšnou strategii nemůžete vytvořit, aniž byste si oveřili, jak smýšlejí vaši pracovníci a jaké jsou jejich priority. Musíte také vědět, co je trápí a co naopak na vašem aktuálním přístupu oceňují. Udělejte si proto kvalitativní výzkum mezi vašimi zaměstnanci a založte svou strategii na poznáních, které z tohoto výzkumu vyplynou.

    Zjistěte, jaké jsou obecné trendy v personalistice a zaměstnávání pracovníků

    Coby HR manažeři byste měli sledovat aktuální vývoj v oblasti personalistiky. Měli byste zjišťovat, jaké jsou trendy a měli byste mít přehled o tom, jak se vyvíjí očekávání zaměstnanců i kandidátů. Při přípravě své strategie berte tedy v potaz i výhled do budoucna.

    Slaďte vaši HR strategii s prioritami a hodnotami firmy

    Vaše personální strategie by měla být v každém případě v souladu s hlavními prioritami vaší firmy. Zakládáte si na udržitelnosti? Nebo nabízíte flexibilitu, případně třeba vysoké platové ohodnocení nebo netradiční a zajímavé benefity? Nebo jste jako firma vždy napřed co se týče moderních technologií? Vaše HR strategie by měla tyto hodnoty a priority reflektovat a efektivně s nimi pracovat.

    Využijte možností, které nabízí moderní technologie

    Nebojte se moderních technologií. Naopak, využívejte je. Nejnovější software pro HR, automatizační nástroje nebo třeba umělá inteligence vám mohou pomoci nejen s přípravou vaší strategie, ale i s organizací vaší pracovní síly nebo s vyhodnocováním plnění cílů vaší strategie. Využíváním moderních technologií navíc zatraktivníte vaši značku zaměstnavatele v očích těch kandidátů a pracovníků, kteří mají o nejnovější technologie zájem.



    -mm-

    Zdroj: Forbes.com - prestižní americký časopis a web věnovaný obchodu
    Zobrazit přehled článků ze zdroje Forbes.com