How to improve employees' psychological wellbeing at your company

Well-being zaměstnanců: Jak vylepšit psychickou pohodou pracovníků ve vaší firmě

Employee wellbeing is important for several reasons: in addition to improving the employer brand and increasing employee satisfaction, it also results in higher employee loyalty or lower error and sickness rates. How to improve psychological wellbeing in line with current trends in employee care? Here are some tips.

Have the right team leaders

As stated in a LinkedIn Talent Blog article, everything begins with managers because they are the ones who represent and set up the company culture at team level. Therefore, educate managers on mental health issues and select people who understand the importance of employee mental wellbeing to take charge of teams.

Give workers flexibility to balance their personal and professional lives

The key to mental wellbeing is an absence of chronic stress and the ability to organise your own time the way it suits you. So wherever possible, give workers a high degree of flexibility and allow them to balance their personal and professional lives based on their own needs.

Encourage open communication

Openness, feedback and transparency of communication: these are all important values in the psychological wellbeing of employees and thus ones you should try to promote as much as possible at the workplace.

Open up topics related to mental health

Don't be afraid to talk about mental health. On the contrary, encourage discussions on the topic and motivate employees to offer their own suggestions on positive promotion of mental health at the workplace.

Challenge any toxic behaviour by workers and managers

As a company, you should show you genuinely care about employees' mental wellbeing and that they can feel safe with you. The best way to do this is to crack down on any signs of toxic behaviour, such as bullying, coercion, gossip, discrimination, unequal treatment or workaholism.

 

-mm-

    Well-being zaměstnanců: Jak vylepšit psychickou pohodou pracovníků ve vaší firmě

    Dobrá psychická pohoda zaměstnanců je důležitá hned z několika důvodů. Kromě zlepšení značky zaměstnavatele a zvýšené spokojenosti zaměstnanců vede ve výsledku i k vyšší loajalitě pracovníků nebo k menší chybovosti a nemocnosti. Jak zlepšit psychickou pohodou zaměstnanců s přihlédnutím k aktuálním trendům v péči o zaměstnance? Zde je několik tipů.

    Mějte ty správné vedoucí týmů

    Jak uvádí článek na LinkedIn Talent Blog, vše začíná u manažerů. Oni jsou ti, kteří reprezentují a nastavují firemní kulturu na úrovních týmů. Vzdělávejte proto manažery v otázkách duševního zdraví a dosazujte do vedení týmů takové lidi, kteří rozumí důležitosti psychické pohody pracovníků.

    Dejte pracovníkům možnost si flexibilně vyvážit osobní a pracovní život

    Základem psychické pohody je absence chronického stresu a možnost zorganizovat si svůj vlastní čas ke své pokojenosti. Dejte proto pracovníkům, pokud je to jenom trohu možné, vysokou míru flexibility a umožněte jim vyvážit si osobní a pracovní život tak, jak potřebují.

    Podporujte otevřenou komunikaci

    Otevřenost, možnost se ozvat a transparentnost komunikace. To vše jsou hodnoty, které jsou pro psychickou pohodu pracovníků důležité a které byste se proto měli snažit na pracovišti co možná nejvíce prosazovat.

    Otevírejte témata týkající se duševního zdraví

    Nebojte se mluvit o tématu duševního zdraví. Naopak. Podporujte diskuze na toto téma a motivujte zaměstnance k tomu, aby sami přicházeli s návrhy, jak duševní zdraví na pracovišti pozitivně podpořit.

    Potírejte jakékoliv toxické chování pracovníků i manažerů

    Jako firma byste měli ukázat, že vám na psychické pohodě pracovníků skutečně záleží a že se u vás tedy mohou cítit v bezpečí. Nejlepší způsob, jak toho docílit, pak je tvrdě potírat jakékoliv náznaky toxického chování, jako je šikana, vyvíjení nátlaku, pomlouvání, diskriminace, nerovné zacházení nebo workoholismus.

     

    -mm-

     

    Zdroj: LinkedIn Talent Blog - blog profesní sociální sítě LinkedIn zaměřený na nábor a rozvoj talentů
    Zobrazit přehled článků ze zdroje LinkedIn Talent Blog
    Štítky: O čem se mluví