Neprávem opomíjený benefit. Nové životko pokryje velká rizika a je kompletně daňově uznatelné

Výplata dávno není to jediné, čím firmy lákají nové zaměstnance do svých řad a odměňují loajalitu těch stávajících. NN Životní pojišťovna proto přichází s revolučním životním pojištěním NN Orange Benefit, kterým rozšiřuje paletu zaměstnaneckých benefitů pro firmy. V čem je tato novinka unikátní? A proč potěší firmy i její zaměstnance?

Neprávem opomíjený benefit. Nové životko pokryje velká rizika a je kompletně daňově uznatelné

Nové životní pojištění NN Orange Benefit naplno využívá letošní úpravy daňové uznatelnosti finančních produktů pro zajištění na stáří. Zejména pro zaměstnavatele jde o atraktivní možnost maximalizovat úsporu na daních, protože celé pojistné je daňově uznatelným nákladem. Daňové zvýhodnění se navíc nevztahuje jen na pojištění pro zaměstnance, ale i na pojištění dlouhodobé péče pro jejich blízké osoby.

Unikátnost NN Orange Benefit spočívá v tom, že dokáže pokrýt hlavní životní rizika zaměstnance, včetně závažné invalidity nebo nesoběstačnosti, s doživotní rentou na dlouhodobou péči.

Reaguje tak na alarmující statistiky, kdy se nejméně každý třetí z nás stane do svých 85 let závislým na péči druhých, což je podle průzkumu České asociace pojišťoven největším strašákem pro 71 % Čechů.

Po čem zaměstnanci touží

Pravidelně se Čechů ptáme, na čem jim v životě opravdu záleží. Z našich průzkumů vycházejí jako jasní vítězové rodina a zdraví. Rodinu považuje za zdroj svého životního štěstí 9 z 10 Čechů a většina je proto rozhodnuta, že pokud se jeho blízký dostane do zdravotních problémů, bude se o něj starat,“ říká Jan Fedič, vedoucí týmu firemních benefitů NN Životní pojišťovny, který se svými kolegy pečuje o desetitisíce zaměstnanců ve více než 13 tisících společnostech.

Jenže starost o nesoběstačné členy rodiny a blízké mnohdy znamená velkou časovou a finanční zátěž. Proto pojištění NN Orange Benefit obsahuje krytí hlavních životních rizik zaměstnance, které je například podmínkou bank pro udělení hypotéky, investování v prověřených podílových fondech s minimem poplatků, a navíc i pojištění dlouhodobé péče pro jeho nejbližší.

Jistota pro firmy i rodiny

Díky možnosti příspěvku na pojištění dlouhodobé péče i pro blízké osoby zaměstnance získají obě strany (tedy zaměstnanec i zaměstnavatel) jistotu, že v případě potřeby nebude zaměstnanec muset přestat pracovat, aby se o blízké mohl postarat. Pojistné krytí pomůže dosáhnout na profesionální péči, která rodině odlehčí a pomůže situaci zvládnout bez dalších velkých změn,“ vysvětluje Fedič.

Neprávem opomíjený benefit. Nové životko pokryje velká rizika a je kompletně daňově uznatelné

Benefit pro obě strany

Zaměstnavatelé jistě ocení i možnost započítat příspěvek do daňově uznatelných nákladů. Do výše 50 tisíc korun je navíc osvobozen i od povinných odvodů. V případě, že si část pojistného platí sám zaměstnanec, může si tuto částku firma odečíst ze svého daňového základu až do výše 48 tisíc korun.

Zaměstnavatelé mohou touto formou také efektivně využít peníze například k poskytnutí bonusů nebo mimořádnému ohodnocení zaměstnance.

Na zaměstnancích záleží

HR profesionálové neustále hledají nové cesty, jak dát svým stávajícím i potenciálním zaměstnancům jasně najevo, že jim na nich záleží. NN Orange Benefit představuje nové komplexní řešení, které podporuje finanční i duševní pohodu zaměstnanců, přirozeně buduje loajalitu vůči firmě a zároveň je finančně výhodnější pro zaměstnavatele i zaměstnance například oproti navyšování mzdy. Především je to ale benefit, který přináší skutečnou péči o zaměstnance,“ doplňuje Jan Fedič.

Chcete vědět víc o novém zaměstnaneckém benefitu a jeho výhodách pro firmy i jejich zaměstnance? Kontaktujte přímo Jana Fediče a jeho tým, kteří vám rádi pomůžou najít tu nejlepší a nejvýhodnější cestu, jak si udržet a benefitem potěšit vaše zaměstnance.

CHCI VĚDĚT VÍC