Přiznejte si, jak často jíte u pracovního stolu a navíc k tomu ještě řešíte jiné věci. Jistě víte, že byste takto jíst neměli, ale možná vám chybí konkrétní důvody. Chcete-li tedy znát skutečné důvody, proč nejíst u pracovního stolu, přečtěte si následující souhrn důvodů, na které upozornil server Workopolis.com.
Váš stůl je plný bakterií
Průměrný pracovní stůl je z hlediska výskytu bakterií 100x nebezpečnější než kuchyňská linka a 400x nebezpečnější než veřejné toalety. Důvod je prostý – nečistí se každý den, jako tomu bývá u míst, která jsou ve firmách vyhrazena pro jídlo.
Jídlem u pracovního stolu čas neušetříte
Pokdu jíte u pracovního stolu proto, abyste byli efektivnější, děláte to zbytečně. Stohy odborných studií prokázaly, jak důležité pro naše soustředění a pracovní výkony jsou krátké přestávky. Oběd mimo pracovní stůl vám pročistí hlavu.
Ztratíte kontrolu nad množstvím jídla
Když budete jíst a zároveň surfovat po internetu, odpovídat na maily, připravovat prezentaci a podobně, ztratíte představu o tom, co všechno sníte. Budete zkrátka pokračovat v jídle, aniž byste měli hlad.
Připravujete se o možnost rozvíjet vztahy s okolím
I introverti dobře vědí, že budování vztahů s ostatními ve firmě je důležité pro rozvoj kariéry. Oběd je ideální příležitostí strávit pravidelné chvíle s ostatními.
Dlouhé sezení vám škodí
Pokud máte sedavé zaměstnání, využijte všech příležitostí, jak se během pracovního dne projít a protáhnout. Jednou z nich může být cesta na oběd.
-kk-