Vyčerpané zaměstnance i jejich zaměstnavatele by mohly povzbudit výsledky výzkumu vědců z Queen Margaret University ve skotském Edinburghu. Ukázaly totiž, že 500 mililitrů džusu z granátového jablka denně výrazně snižuje hladinu stresového hormonu kortizolu. Informoval o tom server HR Review.
Výzkumníci sledovali vliv každodenní konzumace džusu z granátového jablka po dobu dvou týdnů s pomocí 60 dobrovolníků z různých pracovních prostředí. Zjistili, že vedle výrazného poklesu hladiny kortizolu došlo u všech dobrovolníků také k výraznému poklesu krevního tlaku, zlepšení stavu tepen a srdečního tepu.
Pití džusu mělo příznivý vliv i na náladu dobrovolníků. Většina z nich cítila větší nadšení, inspiraci, hrdost a celkovou aktivitu. Všichni se shodli na snížení stresu, nervozity, pocitu viny a studu.
-kk-