Práce z domova může zlepšit vaše stravovací návyky. Alespoň to tvrdí nový výzkum. Podle něj si téměř polovina pracovníků myslí, že kdyby pracovali doma, jedli by mnohem zdravěji. Podle 17 % pracovníků je jejich současné stravování v práci velmi nezdravé. Výzkum, který si objednala společnost Sterry Communications, britský poskytovatel hlasových a datových produktů a služeb, zpovídal kancelářské pracovníky ohledně jejich stravovacích návyků a jak by se mohly změnit, pokud by pracovali z domova. Jedním z hlavních zjištění bylo, že většina pracovníků (96 %) má sklon jíst u svého stolu alespoň jednou týdně a 42 % pracovníků jí u svého stolu dokonce každý den. Jen 4 % respondentů nikdy u svého stolu nejedla.
Ve srovnání s tím uvedly dvě třetiny pracovníků, že by si udělaly patřičnou přestávku na oběd, kdyby pracovaly doma. Navíc by 62 % respondentů údajně nemělo sklon svačit při práci. Jako důvod svačení v práci uvedli hlad (35 %) a 25 % pracovníků tvrdila, že je to způsobeno tlakem kolegů a tím, že kupují a nabízejí sladkosti a sušenky. Téměř 20 % vinilo ze svačení nudu. Nejoblíbenější svačinkou byly smažené brambůrky a sušenky. Následovala je zdravější možnost – ovoce. Jako další výhodu práce z domova pracovníci uváděli finanční úspory za jídlo. Více než 60 % respondentů si kupuje jídlo denně a utratí za něj 3-4 libry za den. Kdyby pracovali doma, mohli by podle 33 % respondentů ušetřit 1-2 libry denně.
-ba-
Zdroj: Personnel Today - portál britského magazínu a online komunita z oblasti HR