První Češka v čele filipínské náborové agentury: Filipíny otevírají dveře českým zaměstnavatelům

V zemi s dynamickým pracovním trhem a bohatou nabídkou talentovaných pracovníků se otevírá nová kapitola náboru s příchodem první Češky, která založila náborovou agenturu Complex International Recruitment Philippines Inc. na Filipínách. Tento krok přináší inovativní propojení českých a evropských firem s kvalifikovanými filipínskými pracovníky, což otevírá nové možnosti pro efektivní nábor a lepší využití dostupného pracovního potenciálu. Díky kombinaci místní odbornosti, znalosti prostředí a porozumění potřebám zahraničních zaměstnavatelů agentura poskytuje komplexní služby, které usnadní celý proces náboru, sníží náklady a zajistí vysokou spokojenost obou stran.

Tereza Taťáková

Spojení českého byznysu s filipínskými talenty

Filipíny jsou známé svou bohatou nabídkou talentovaných a pracovně nasazených lidí. S populací přes 113 milionů obyvatel představují dynamický pracovní trh s vysokým potenciálem pro zahraniční zaměstnavatele. Filipínští pracovníci jsou oblíbení zejména pro svou odbornou kvalifikaci, jazykové dovednosti a flexibilitu. Právě tyto vlastnosti jsou vyhledávané mnoha českými firmami, které se snaží získat spolehlivé zaměstnance pro své projekty.

Ekonomika Filipín se z velké části opírá o příjmy z práce jejich občanů v zahraničí. V roce 2023 tvořily převody peněz od Filipínců žijících a pracujících v zahraničí přibližně 9,6 % HDP země. Tento významný příspěvek k národnímu hospodářství odráží nejen zájem Filipínců pracovat mimo svou domovinu, ale také jejich schopnost se rychle adaptovat na nové pracovní podmínky a kultury.

Nové možnosti pro české firmy

Vytvoření tohoto zázemí přímo na Filipínách přináší českým firmám další významnou výhodu. Doposud bylo pro české společnosti poměrně složité najímat filipínské pracovníky, zejména kvůli nutnosti spolupracovat s místními subdodavateli a překonávat různé administrativní překážky.

S otevřením první náborové agentury vedené Češkou přímo na Filipínách se situace výrazně mění. Agentura nabízí kompletní servis na jednom místě, čímž se eliminuje potřeba spolupracovat s externími filipínskými subdodavateli, což výrazně sníží celkové náklady na získání nových zaměstnanců. Tento nový model umožní zaměstnavatelům provádět nábor efektivněji a levněji, což zvyšuje jejich konkurenceschopnost a otevírá dveře k ještě většímu využití filipínských pracovních sil.

Kvalita na úrovni evropských standardů

"Získali jsme platnou licenci od Ministerstva pro migraci pracovních sil (DMW), což znamená, že naše kanceláře a činnost podléhají místním regulacím a standardům. Tento rozdíl je zásadní, protože zajišťuje, že naše služby jsou legální a transparentní, což je pro naše klienty důležité z hlediska spolehlivosti a důvěryhodnosti.

Agentura je navržena tak, aby plně odpovídala evropským standardům kvality. Pro české firmy to znamená, že veškeré služby, od výběru kandidátů po administrativní podporu, budou prováděny na nejvyšší úrovni. V Manile na ně čeká tým složený jak z místních filipínských odborníků, tak i českých specialistů, kteří budou po celou dobu návštěvy k dispozici. Tito odborníci zajistí, že celý proces proběhne hladce a že všechny potřeby zaměstnavatelů budou splněny," upřesňuje Tereza Taťáková.

Čeští zaměstnavatelé tak mohou přijet přímo do Manily, kde si v moderním a plně vybaveném zázemí mohou osobně vybrat a otestovat své budoucí zaměstnance. Tím se celý proces zjednodušuje, zrychluje a zároveň výrazně snižuje náklady.

Administrativa bez starostí

Agentura se může pochlubit týmem složeným z odborníků české a filipínské národnosti, kteří mají bohaté zkušenosti v oblasti náboru a lidských zdrojů. Čeští členové týmu přinášejí hluboké porozumění potřebám českých firem a jejich pracovního trhu, což umožňuje přesněji cílit na požadavky zaměstnavatelů z České republiky. Na druhé straně, filipínští členové týmu jsou výjimeční svou znalostí místního trhu práce, kulturních specifik a náborových procesů na Filipínách. Díky této kombinaci zkušeností a odborných znalostí může agentura poskytovat komplexní služby, které nejen usnadňují náborový proces, ale také zajišťují vysokou kvalitu a spokojenost obou stran. Tým je plně vybaven k tomu, aby poskytoval podporu zaměstnavatelům i uchazečům po celou dobu jejich spolupráce, od prvního kontaktu až po úspěšné začlenění zaměstnanců do nového pracovního prostředí.

Otevření náborové agentury vedené Češkou na Filipínách představuje významný milník v oblasti mezinárodního náboru a posiluje spolupráci mezi Českou republikou a Filipínami. Díky lokalizovanému zázemí, zkušenému týmu a zaměření na kvalitu a efektivitu, tato agentura nabízí jedinečnou příležitost pro české firmy, jak získat kvalifikované pracovníky za výhodných podmínek. Spojením filipínských talentů s českými příležitostmi vytváří agentura most, který překonává geografické i kulturní hranice, a přispívá tak k obohacení pracovního trhu v obou zemích. S inovativním přístupem a důrazem na vzájemnou spolupráci se tato agentura stává lídrem v oblasti náboru na Filipínách a přináší novou dynamiku do globálního trhu práce.

Tereza Taťáková

Je světoběžník s ostravskými kořeny, který má mnohaleté zkušenosti se životem a pracovním prostředím v jihovýchodní Asii. V současné době žije se svou rodinou na Filipínách a zároveň udržuje vazby i v České republice.

V oblasti recruitmentu se pohybuje od roku 2016, kdy se začala specializovat na nábor zahraničních pracovníků a jejich zaměstnávání v zemích mimo jejich původ. Má hluboké porozumění pro kulturní rozdíly a specifické potřeby různých trhů práce, což ji umožňuje efektivně propojit zaměstnavatele s vhodnými kandidáty.

Její LinkedIn profil nabízí podrobnosti o jejich zkušenostech a aktivitách v oblasti náboru na Filipínách, stejně jako o životě v této části světa. Přes její profil můžete získat přehled o projektech, na kterých právě pracuje.