Druhé kolo propouštění ve společnosti Cisco v roce 2024 zasáhlo tisíce zaměstnanců

Americký technologický gigant Cisco pokračuje v rozsáhlém propouštění, které zasáhlo tisíce zaměstnanců. Po únorovém propouštění, kdy společnost snížila svůj stav o zhruba 4.000 zaměstnanců, nyní v srpnu oznámila další kolo. Tentokrát se jedná o redukci o 7 % z celkového počtu zaměstnanců, což odpovídá přibližně 5.600 pracovníkům.

Ilustrační snímek

Podle zdrojů z webu TechCrunch však Cisco zpočátku odmítlo sdělit, kdo bude propouštěním zasažen. Informace zaměstnancům poskytlo až 16. září, tedy po měsíčním zpoždění, aniž by společnost uvedla důvod tohoto odkladu. Jeden z dotčených pracovníků dokonce označil podle zdrojů TechCrunch pracovní prostředí ve firmě za "nejtoxičtější", ve kterém kdy pracoval.

Propouštění nezasáhlo jen běžné zaměstnance, ale dotklo se i jednotky Talos Security, která je zodpovědná za analýzu hrozeb a bezpečnostní výzkum. Cisco v prohlášení uvedlo, že tyto změny jsou součástí plánu investovat do klíčových růstových příležitostí a zvýšit efektivitu. Tato zpráva přišla v den, kdy společnost zároveň oznámila své roční výsledky. Rok 2024 byl podle společnosti jejím "druhým nejsilnějším rokem v historii", přičemž roční tržby dosáhly téměř 54 miliard dolarů.

Generální ředitel Chuck Robbins si za rok 2023 přišel na téměř 32 milionů dolarů, jak vyplývá z firemních dokumentů. Na dotaz, zda se chystá snížit kompenzace pro výkonné vedení v souvislosti s propouštěním, mluvčí společnosti Lindsay Ciulla odmítla poskytnout jakýkoli komentář.

Zdroj informací: techcrunch.com