Součástí HackerFestu 2024 bude také exkluzivní třídenní workshop AI Azure Independent Response

Již 12. ročník odborné konference HackerFest vyvrcholí 26. září v CineStar na pražském Černém Mostě. Čtvrteční program nabídne přednášky předních odborníků na IT bezpečnost. Hlavní konferenci bude letos přecházet zajímavý doprovodný program, 3denní workshop AI Azure Independent Response s Wayenem Burkem.

AI Azure workshop CZ hackerfest

„Workshop AI Azure Cloud Incident Response Skill Building je navržen tak, aby pomohl rozvíjet pracovní dovednosti potřebné k reakci na různé incidenty. Jeho osnova zajišťuje komplexní a praktický přístup k zvládnutí reakce na incidenty Azure během tří dnů. Celý workshop je veden v anglickém jazyce předním odborníkem na tuto problematiku Wayenem Burkem,“ říká výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS Jan Dvořák.

Wayne Burke je mezinárodně uznáván pro své pracovní zkušenosti, úspěchy a přínosy v oblasti IT a kybernetické bezpečnosti. V současnosti se specializuje na mnoho ofenzivních a defenzivních technologií umělé inteligence pro robotiku, jako jsou drony, budování a správu nových hightech bezpečnostních nástrojů, vlastní hardwarová řešení pro biomedicínské produkty, digitální forenzní analýzu, penetrační testování, mobilní bezpečnost a rádiové frekvence s využitím specializovaných SDR.

Komu je workshop určen: inženýrům a analytikům kybernetické bezpečnosti, správcům sítí a systémovým administrátorům, inženýrům a vývojářům dronů a robotiky či operátorům dronů. Dále pak vyšetřovatelům digitální forenzní analýzy, penetračním testerům, pracovníkům v oblasti cloud computingu a manažerům projektů v cloudu.

Každý účastník tohoto workshopu získá 30denní přístup k praktickým cvičením Azure. Workshop AI Azure Cloud Incident Response Skill Building proběhne od pondělí 23. do středy 25. září v IRIS hotel Eden v Praze 10. Je možné využít také zvýhodněných balíčků a zakoupit si společně s workshopem vstupenku na čtvrteční HackerFest online, ale i s fyzickým vstupem na konferenci. Workshop probíhá ve spolupráci s americkou společností Cyber2 Labs.

A jaká témata jsou na programu v hlavní den konference Hackerfest, ve čtvrtek 26. 9?

  • Z HTML do PDF bezpečně a nebezpečně (Roman Kümmel)
  • Microsoft Entra ID: Šest stupňů odloučení (Martin Haller)
  • Zákeřné persistence v Active Directory (Lubomír Ošmera)
  • BitLocker plus TPM mínus PIN (Ondřej Ševeček)
  • AI pro budování dovedností IoT v roce 2024 (Wayne Burke)
  • What AI can – and can’t do (James Stanger)
  • Stojí ZeroTrust za tu námahu? (Matúš Puškár)

Konference proběhne v hybridní podobě, všechny prezentace budou online streamované z konferenčního sálu v Praze. Účastníci obdrží 10denní přístup do archivu přednášek. Informace o HackerFestu 2024 a jeho programu budou postupně přibývat na www.hackerfest.cz. Gold partnerem CompTIA a comma_0, partnery pak Synology a .msg.

Hackerfest 2024