Audit ocenil LINET za prorodinný přístup a rovné příležitosti

Společnost LINET se rozhodla prověřit, zda současné postupy a procesy v personální politice mají pozitivní vliv na pracovní prostředí, zda jsou nastaveny nediskriminačně a zajišťují rovnocenný přístup ke všem zaměstnancům. Podstoupila proto genderový audit, který realizovala nezisková organizace Aperio – Společnost pro zdravé rodičovství.

Audit se zaměřil na analýzu napříč organizační strukturou LINETu, snažil se najít skryté překážky a úskalí, které by mohly některé ze skupin zaměstnanců ztížit přístup k pracovním příležitostem nebo benefitům, možnostem vzdělávání a dalším zdrojům.

Zaměstnanci z managementu, výroby a THP podstoupili skupinové i individuální rozhovory, v nichž se diskutovaly možnosti využití benefitů nebo oblast práva na rovné zacházení. Rozhovory měly za cíl zjistit, nakolik je firemní kultura otevřená, přátelská k rodině, podporuje osobní rozvoj, jak probíhá nábor, uvolňování, hodnocení či jaké jsou možnosti profesního růstu.

Audit potvrdil, že nastavení procesů je férové ke všem zaměstnaným. LINET byl oceněn za komunikaci s kolegyněmi na rodičovské dovolené, firemní školku, proces náboru nebo způsob propagace firmy navenek. Ocenění získal i za zaměstnávání lidí starších šedesáti let, kteří se svými znalostmi a dovednostmi hrají důležitou roli při sdílení firemního know-how. Pozitivně byla také hodnocena péče o zaměstnance ve formě benefitů,“ přiblížila výsledky auditu HR ředitelka LINETu Vladimíra Michnová.

Úspěšné absolvování auditu může LINET podpořit i při získávání nových zakázek. Stále více společností nejen u nás, ale i v zahraničí totiž v rámci své společenské odpovědnosti preferuje obchodní partnery a dodavatele, kteří se rozhodli dodržovat principy rovných příležitostí.

Výsledky auditu zařazují LINET mezi firmy, pro něž zaměstnanci a zaměstnankyně nejsou jen položkou v účetnictví. Naopak, personální politika společnosti jejich potřeby reflektuje a vychází jim v maximální možné míře vstříc,“ doplňuje auditorka společnosti Aperio Petra Kubálková.

LINET Group

LINET Group je největším evropským výrobcem nemocničních a pečovatelských lůžek. Holding se sídlem v nizozemském Dordrechtu vznikl v roce 2011, kdy jej po 20 letech strategického partnerství založili majitelé české firmy LINET a německého výrobce wissner-bosserhoff. LINET Group ročně vyrobí přes 66 tisíc lůžek, kromě nich ale nabízí i matrace a další vybavení pro nemocnice, ústavy sociální péče a stacionární pečovatelské jednotky. Pro sofistikovaná a vysoce kvalitní řešení značky LINET se dosud rozhodlo přes tisíc prestižních univerzitních nemocnic a přes 10 tisíc pečovatelských zařízení, a to více než stovce zemí po celém světě. LINET Group v Evropě provozuje řadu vlastních obchodních zastoupení, své pobočky ale má například i v Jižní Americe či v USA. K dispozici má také rozsáhlou síť partnerských distribučních společností. Holding zaměstnává přibližně 900 lidí, z toho dvě třetiny v České republice. Více na www.linet.cz.