Počet hledajících práci přes mobilní zařízení vzrostl o 159 %

Získání práce často záleží na rychlé a kvalitní reakci na pracovní nabídku. Za posledních 12 měsíců v meziročním srovnání bylo na pracovním portálu Profesia.cz hledání z mobilních zařízení o 159 % vyšší. Každý jedenáctý návštěvník tak přišel právě z tabletu nebo mobilního telefonu.

Nejčerstvější nabídky díky mobilním aplikacím

V roce 2012 přišla Profesia.cz s responzivním designem, aby zjednodušila přístup z mobilních zařízení. V té době tvořily návštěvy z mobilních zařízení 3 % z celkové návštěvnosti. Koncem roku 2012 přibyly do rodiny i Android a iPhone aplikace.

Hlavní funkcí aplikací bylo rychlé a spolehlivé vyhledávání volných pozic podle oboru, lokality nebo klíčových slov. Vybrané nabídky bylo možné uložit mezi oblíbené nebo zaslat e-mailem. Hned po zveřejnění nové nabídky, o kterou máte zájem, dostanete informaci díky „push notifikaci“.

android_mobil_profesia.cz

„Na trhu práce je velmi silná konkurence, bez práce je nyní 575 000 lidí. Snažíme se proto našim uživatelům přinášet rychlé a spolehlivé řešení při hledání práce, proto jsme přistoupili mimo jiné k vývoji funkcionality a designu na aplikaci Android,“ řekla Kateřina Jaroňová.

Nová verze 3.1 aplikace Android

Novinkou je vytvoření vlastního profilu, který je synchronizovaný s databází na Profesia.cz. Přináší několik výhod zejména možnost reagovat na pracovní nabídku, zasláním životopisu, motivačního dopisu nebo dalších dokumentů. Zároveň se tím umožnil přehled oslovených společností a rychlý přístup k vybraným nabídkám.

Mezi další funkce patří nastavení intervalu zasílání notifikací o nových nabídkách (při každé nabídce, 1 denně nebo nikdy). Při hledání volného místa stačí vypsat pár prvních písmen a ze seznamu si vybrat pozici nebo lokalitu. Kromě kompletního seznamu vámi vybraných pozic, se v druhé záložce zobrazí podobné pracovní nabídky. Pracovní nabídku můžete také sdílet v sociálních sítích.

Třetí generace je navíc doplněna o atraktivní a moderní design s přehlednějším rozložením grafických prvků nebo třeba bočním výsuvném menu.