Základním požadavkem legislativy a zároveň klíčovým prvkem v zajišťování výroby a prodeje bezpečných krmiv ve smyslu požadavků standardu GMP+ je provedení analýzy nebezpečí a stanovení kritických kontrolních bodů tzn. aplikace principů HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) ve všech částech krmivářského řetězce. Zavedením a uplatňováním principů HACCP spolu se správnou výrobní (SVP) a správnou hygienickou (SHP) praxí lze účinně předcházet kontaminaci krmiva a zamezit tak současně ohrožení zdraví zvířat a vstupu těchto kontaminantů do potravin pro lidskou spotřebu.
Na školení systému bezpečnosti krmiv GMP+ Vás proto seznámíme s teoretickou i praktickou aplikací metodiky analýzy nebezpečí a požadavků na systém HACCP, s aktuálními i plánovanými změnami ve standardu GMP+ a relevantními požadavky standardu GMP+. Součástí školení je zároveň seznámení se s požadavky na nakupování krmiv a jejich obchodování, na monitorování možných kontaminantů a analýzy krmiv, aktuální legislativy chemických látek, která se týká krmiv a také s nejčastějšími nedostatky z auditů a problematickými oblastmi z pohledu implementace požadavků GMP+.
Komu je školení určeno:
Školení je určeno pro interní auditory, manažery kvality a technické pracovníky firem zabývajících se výrobou a obchodem krmiv
Termín a místo konání: 10.09.2015, Hotel Gustav Mahler, Křížová 4, 586 01 Jihlava
- Cena: 3.400,- Kč (bez DPH) / osoba
- Pořadatel: TÜV SÜD Czech s.r.o.
- Program ke stažení [ PDF 219 kB ]
Informace a přihlášky: Ing. Ivana Kroupová, ivana.kroupova@tuv-sud.cz,Telefon: 239 046 817, Mobil: 724 743419