Skupina MOL přijala 200 talentovaných absolventů do svého programu GROWWW

 

Každá cesta na vrchol začíná správnou volbou!

 

  • Výzvy z reálného života čekají novou generaci účastníků programu GROWWW, kteří svou mezinárodní kariéru nastartují u Skupiny MOL a spojí s ní své síly, aby společně utvářeli svět prostřednictvím ropného a plynárenského průmyslu.

  • GROWWW nabízí těm nejtalentovanějším jedinečný Business Education Program, v němž si budou moci vyzkoušet úkoly z reálného prostředí.

  • Od spuštění programu v roce 2007 nastoupilo do Skupiny MOL 1 770 GROWWWerů. Z nich 83 % ve společnosti stále pracuje a 37 % se dočkalo postupu na vyšší pozici.

 

Praha, 16. září 2015 – Skupina MOL, přední mezinárodní ropná a plynárenská společnost, dnes přivítá čerstvě přijaté absolventy na startu jejich mezinárodní kariéry. Během dvoudenní zahajovací akce, která se tento týden konala v Záhřebu, se 200 absolventů mělo možnost seznámit s pozitivní energií Skupiny MOL. Skupina MOL spustila program GROWWW v roce 2007 a ten se ukázal jako skvělé řešení pro nacházení a přitahování talentů. Celkem bylo prostřednictvím programu přijato 1 770 absolventů, 83 % z nich ve společnosti stále pracuje.

Jsme velice hrdí, že můžeme nabídnout dvěma stovkám ambiciózních a kvalifikovaných špičkových talentů možnost stát se součástí náborového a rozvojového programu GROWWW a pomoci tak nastartovat jejich mezinárodní kariéru. S programem GROWWW se mladým absolventům dostane té nejlepší příležitosti čelit reálným pracovním úkolům a zároveň budou moci aktivně utvářet svět prostřednictvím ropného a plynárenského průmyslu svým vlastním pozitivním přístupem,“prohlásila viceprezidentka pro lidské zdroje Skupiny MOL Zdravka Demeter Bubalo.

Absolventi z Bosny a Hercegoviny, Chorvatska, České republiky, Maďarska, Itálie, Pákistánu, Polska, Rumunska, Srbska, Slovenska a Slovinska se mohli do programu GROWWW hlásit od března 2015. Přihlásilo se více než 10 000 kandidátů z různých oborů včetně strojírenství, ekonomiky, přírodních a společenských věd.

Díky GROWWW jsem získal příležitost nastartovat svou kariéru na mezinárodní úrovni. Během jednoletého programu jsem dostal příležitost seznámit se s fungováním ropného a plynárenského průmyslu. Skupina MOL udělala skvělou věc, když se rozhodla tento program spustit, neboť pomáhá čerstvým absolventům poznat jejich slabé a silné stránky, přičemž se zároveň dozví, jak se mohou osobně a profesně rozvíjet. Pro mě osobně to byl skvělý základ pro pokračování ve společnosti a pro řešení každodenních praktických úkolů na mé současné pozici HR partnera,“říká absolvent programu GROWWW Dino Lučan.

V průběhu intenzivního jednoletého programu získají studenti praktický vhled do fungování odvětví, neboť se budou moci zúčastnit Business Education Programme (BEP) a v rámci tohoto programu navazovat profesionální vztahy. Každý účastník programu je mentorován zkušenějším kolegou a má k dispozici aplikaci „SpingMe“, která pomáhá monitorovat a rozvíjet osobní znalosti a dovednosti včetně kulturního povědomí.

Po skončení programu většina účastníků pokračuje ve své kariéře ve Skupině MOL na odborné, specializované nebo dokonce řídící pozici. Většina z absolventů zůstala ve Skupině MOL a je součástí diverzifikované pracovní síly Skupiny od začátku programu v roce 2007. Program GROWWW podporuje ženy, aby urychlily svůj profesionální růst. V současném roce se do programu hlásilo pozoruhodně vysoké procento žadatelek (35 %), což je výrazně nad průměrem v ropném a plynárenském odvětví a ještě pozoruhodnější je to, že to je více než průměr ve Skupině MOL. Od začátku programu v roce 2007 bylo do Skupiny MOL přijato 1 770 účastníků programu a 37 % z nich postoupilo na vyšší pracovní pozici.

Výjimečným programem GROWWW usiluje Skupina MOL o rozvoj a udržení talentovaných absolventů pro své obchodní potřeby. Prostřednictvím oceňovaných náborových a rozvojových programů GROWWW, FRESHHH a UPPP se Skupina MOL a její členové stali jedněmi z nejatraktivnějších zaměstnavatelů v ropném a plynárenském sektoru.

 

O Skupině MOL

Skupina MOL je integrovaná nezávislá mezinárodní ropná a plynárenská společnost se sídlem v maďarské Budapešti. Společnost působí ve více než čtyřiceti zemích světa, zaměstnává 27 000 lidí a má dlouholeté výsledky. Průzkum a těžbu staví na 75 letech zkušeností v oblasti uhlovodíkového průzkumu. V současnosti provozuje těžbu v osmi zemích a provádí průzkum v dalších čtrnácti. Společnost provozuje čtyři rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, Slovensku a Chorvatsku. Skupina MOL rovněž vlastní síť téměř 2 000 čerpacích stanic v jedenácti zemích střední a jihovýchodní Evropy.