V kuchyni, na štaflích i v poklusu. Firemní dobrovolnictví má mnoho tváří

Společnost Aramark patří v České republice již několik let k průkopníkům tzv. firemního dobrovolnictví. Vychází ze svých rozsáhlých zahraničních zkušeností a snaží se pomáhat neziskovým a dobročinným organizacím nejen poskytnutím finančních prostředků, ale také zapojením vlastních zaměstnanců. S pracovníky společnosti Aramark se tak můžete setkat jako s dobrovolníky v mnoha neobvyklých rolích.

Společnost Aramark, poskytovatel stravovacích služeb, se zapojila do pomoci potřebným v České republice v rámci svého celosvětového projektu Aramark Building Community (ABC). Projekt pomáhá nacházet dobrovolníky i finanční prostředky pro pomoc lokálním dobročinným a neziskovým organizacím už od roku 2008.

„Naším největším projektem byla pomoc v Klokánku v Hostivicích u Prahy, kde jsme celý den uklízeli, malovali byty a chodby, upravili zahradu a také jsme se věnovali místním dětem,“ uvedla Ing. Martina Chloupková, personální ředitelka ze společnosti Aramark. Druhým projektem byla pomoc Klubu českých turistů s organizací běhu pro děti a dospělé, kde dobrovolníci zajistili hry a další program pro děti. „Hledali jsme ale také způsob, jak pomoci prostřednictvím toho, co umíme nejlépe, tedy vaření. V Diecézní charitě v Brně jsme uspořádali program pro seniory, s kterými jsme společně připravovali jídlo, vařili a pekli,“ dodala Ing. Chloupková. „Myslím, že si naši noví brněnští přátelé celý den skvěle užili. A chutnalo jim.“

Během Dne dobrovolnictví Aramark (ABC day) nakonec pomáhalo v rámci cca 250 projektů více něž 7000 zaměstnanců ze 14 zemí. Za Aramark ČR se na dni dobrovolníků podílelo 32 zaměstnanců ve dvou městech, v Praze a Brně.

Dobrovolnická pomoc lze přepočítat i na finance, ale to není hlavní důvod, proč se do ní firmy a zaměstnanci zapojují. Osobní angažování lidí a také osobní poděkování těch, kterým pomůžeme, jsou přidanou hodnotou, které se nemůže na účet poukázaná částka nikdy vyrovnat. Dobrovolnictví tak pomáhá oběma stranám – příjemcům i dárcům.

 

O společnosti

Společnost Aramark, s.r.o., byla založena v roce 1992 a v současnosti patří mezi největší poskytovatele stravovacích služeb v České republice. Zaměřuje se především na firemní stravování, stravovací služby zajišťuje i pro významné nemocnice a armádu ČR. Poskytuje také komplexní cateringové a kavárenské služby. Ve stravovacích službách zaměstnává více než 1 300 zaměstnanců.

Aramark, s.r.o., je dceřinou společností amerického holdingu Aramark Co. Provozovny má kromě České republiky ve dvaceti dalších zemích světa na čtyřech kontinentech. Aramark Co. zaměstnává 260 tisíc zaměstnanců a dosahuje ročního obratu 14 miliard USD. Aramark Holdings vstoupil v prosinci 2013 na burzu v New Yorku.

www.aramark.cz