Ušetřete 20-30 % z ceny kurzů na prestižních jazykových školách v zahraničí

Rozhovor s Karlem Klusákem, ředitelem společnosti INTACT - studium v zahraničí

INTACT  se zabývá zajišťováním jazykových kurzů a středoškolského studia v zahraničí. Právě začíná 27. sezónu.

S ředitelem společnosti, panem Karlem Klusákem jsme hovořili o tom, kam čeští zájemci o studium jazyků v zahraničí jezdí nejraději, a o výhodných akcích, které pro ně INTACT připravil. 

Karel Klusák, INTACT - studium v zahraničí

exkurze do Torquay

Nejoblíbenějším jazykem pro studium v zahraničí je angličtina, které země a města jsou nejpopulárnější u vašich studentů?

Nejoblíbenější je tradičně Anglie, pak následuje Malta, USA, Kanada a další. Pokud jde o města, někteří klienti mají rádi menší letoviska, takže jezdí do Eastbourne, Sidmouthu nebo Torbay, někdo nedá dopustit na Londýn, jiní chtějí zažít atmosféru Cambridge nebo Oxfordu, dost mladých chce studovat ve větším letovisku, jako je Brighton nebo Bournemouth.

Malta nenabízí jen rušná, hektická letoviska jako je St. Julians, můžete studovat v klidnější St. Paul's Bay nebo ve Vallettě nebo na druhém ostrově Gozo. Češi většinou jezdí na 2-3 týdny, do vzdálenějších zemí jako je USA, Kanada nebo Austrálie, volí delší pobyty, i několikaměsíční.

A co další jazyky?

Další je němčina, ta svou pozici posiluje, protože hodně Čechů si uvědomuje, že v Německu může sehnat velmi zajímavou a dobře placenou práci a nemusí přitom žít daleko od domova. Pak následuje španělština, francouzština, italština a další jazyky.

Roste obliba asijských jazyků?

Jen velmi mírně. Přibývá zájemců o čínštinu, japonštinu a máme i klienty na korejštinu. Věřím ale, že zájem o tyto jazyky bude sílit.

Nabízíte kurzy jen pro mládež nebo se na vás obracejí i dospělí?

Většina našich kurzů je určena dětem, mládeži a mladým dospělým, tím myslím klienty do 25 let, což jsou většinou lidé, kteří studují. Máme docela dost studentů, kteří ukončili studium, začali pracovat a zjistili, že anglicky neumějí tak, jak si představuje jejich zaměstnavatel. Někteří mění práci a vědí, že investice do jazyka se jim rychle vrátí. Asi 30 % našich klientů jsou dospělí lidé nad 26 let. Pro tyto klienty ale nabízíme jiné kurzy než mládeži.

Jazykové kurzy v zahraničí jsou ale poměrně drahé, nebo ne?

Jazykový kurz v zahraničí přináší rychlé výsledky a je časově i finančně efektivnější, než když chodíte jednou týdně na dvě lekce do jazykovky. Na zahraničním kurzu máte 30 nebo i více lekcí výuky týdně, takže za 3-4 týdny absolvujete stejný objem výuky jako za dva roky doma.

Máte nějaké slevové akce?

Máme a některé jsou opravdu výjimečné. Nabízíme 20% slevu na kurzy v prestižních školách LAL Londýn a LAL Torbay nebo dokonce 30% slevu na kurzy angličtiny ve floridském letovisku Fort Lauderdale. 2 týdny kurzu General pořídíte již za 10 970 Kč. Ubytování a letenka jsou samozřejmě extra. Tyto akce platí pro objednávky podané do 30.3.2017 s tím, že kurz zahájíte nejpozději do 26.6.2017.

Vedle toho máme ale další velkou akci, která končí 15.2.2017, do tohoto data je třeba zaslat přihlášku. Jde o akci na školy Sprachcaffe, které fungují po celém světě a neučí jen angličtinu, ale i francouzštinu, němčinu, španělštinu, arabštinu a čínštinu. Nabízíme jednorázovou slevu 650 Kč na každý týden studia. Těch týdnů může být nejvíce 16 a kurz můžete zahájit kdykoli během roku 2017.

Výuka na LAL London Pláž ve Fort Lauderdale, Florida Pláž ve Fort Lauderdale, Florida